Quiche Lorraine

Quiche Lorraine

Quiche, of hartige taart, is een klassiek gerecht uit de Franse keuken. Een van de bekendste soorten komt uit de streek Lorraine, en heet dus ook quiche Lorraine. Serveer de quiche lauwwarm of koud, eventueel met een frisse salade.

Ingrediënten (voor 4 personen):

250 gram bloem
Snuf zout
125 gram roomboter
5 eieren
1 eetlepel water
1 sjalot
200 gram magere spekreepjes
150 ml halfvolle melk
250 ml crème fraiche (light)
150 gram geraspte 30+ kaas
0,5 theelepel nootmuskaat

How to:

– Zeef de bloem in een kom en voeg een snuf zout toe
– Snijd de roomboter in kleine blokjes en kneed dit door de bloem tot een kruimelig deeg
– Klop 1 ei los en voeg dit met een eetlepel water toe in de kom en kneed dit tot een soepel deeg
– Wikkel het deeg in plastic folie en laat dit 30 minuten in de koelkast rusten
– Verwarm de oven voor op 200 graden
– Snijd de sjalot in kleine stukjes
– Verhit wat olijfolie in een pan en bak hierin de sjalot en spekreepjes enkele minuten
– Doe de overige eieren, melk, créme fraiche, geraspte kaas, nootmuskaat en naar smaak peper en zout in een kom en klop het geheel tot een luchtig mengsel
– Vet een quichevorm in met olijfolie
– Rol het deeg na 30 minuten uit met een deegroller en bedek hiermee de gehele quichevorm
– Snijd het overige deeg weg
– Prik gaatjes in het deeg op bodem
– Schep de spekreepjes in de quichevorm en verdeel dit gelijkmatig over de bodem
– Schenk het eimengsel vervolgens gelijkmatig in de quichevorm
– Zet de quiche 35 minuten in de oven, totdat deze gaar en goudbruin is



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *