Andijviestamppot

Andijviestamppot

Stamppot is een oer-Hollands gerecht, vaak gemaakt van aardappelen en groenten. Deze variant met andijvie en spekreepjes is erg simpel om te maken en erg lekker!

Ingrediënten (voor 2 personen) :

5 aardappelen
100 gram magere spekreepjes
250 gram rauwe andijvie
100 ml halfvolle melk
100 gram geraspte 30+ kaas
1 theelepel nootmuskaat

How to:

– Schil de aardappelen, breng deze in ruim water aan de kook en laat deze 20 minuten op een laag vuur koken
– Bak de spekreepjes in een koekenpan bruin en krokant
– Giet de aardappelen af en laat deze enkele minuten stomen in de pan
– Stamp de aardappelen fijn met een stamppot stamper
– Voeg hier vervolgens de spekreepjes, rauwe andijvie, melk, geraspte kaas en nootmuskaat aan toe en meng het geheel goed door elkaar
– Breng de stamppot op smaak met peper en zout



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *