Appel-kruimeltaart

Appel-kruimeltaart

Een echte klassieker! Zodra deze appel-kruimeltaart in de oven staat, komt de heerlijke geur je al tegemoet. Hier kan je echt iedereen blij mee maken!

Ingrediënten:

250 gram zelfrijzend bakmeel
200 gram witte basterdsuiker
Snuf zout
200 gram roomboter
1 ei
100 gram bloem
3 theelepels kaneel
100 gram rozijnen
8 zoetzure appels
2 theelepels vanille extract
2 eetlepels citroensap
20 gram custardpoeder

How to:

– Verwarm de oven voor op 180 graden
– Doe het zelfrijzend bakmeel, de helft van de basterdsuiker en een snuf zout in een kom en meng het geheel door elkaar
– Snijd twee derde van de roomboter in kleine blokjes en kneed dit door de droge ingrediënten
– Voeg het ei toe en kneed het geheel tot een glad deeg
– Wikkel het deeg in plastic folie en laat dit 30 minuten in de koelkast rusten
– Doe de andere helft van de basterdsuiker, de bloem en een derde van de kaneel in een kom en meng het geheel door elkaar
– Snijd het resterende deel van de roomboter in kleine blokjes en kneed dit door de droge ingrediënten tot een kruimelig deeg
– Zet het deeg in de koelkast
– Laat de rozijnen enkele minuten wellen in warm water
– Schil de appels en snijd deze in partjes
– Voeg hier de rozijnen, vanille extract, citroensap, custardpoeder en het resterende deel van de kaneel aan toe en meng het geheel goed door elkaar
– Vet een taartvorm in met wat olijfolie
– Druk het eerste, gladde deeg uit in de taartvorm en maak een opstaande rand van ongeveer 3 centimeter
– Doe het fruitmengsel in de taartvorm
– Verdeel hier het tweede, kruimelige deel overheen
– Zet de taart 60 minuten in de oven, totdat deze gaar en goudbruin is



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *