Baba ganoush

Baba ganoush

Baba ganoush wordt veel geserveerd in de Libanese en Syrische keuken. Traditioneel worden de aubergines geroosterd boven houtskool, waarna deze met olijfolie en verschillende kruiden worden gepureerd. Heerlijk in combinatie met pitabroodjes of Turks brood!

Ingrediƫnten (voor 4 personen):

2 aubergines
2 theelepels korianderpoeder
1 theelepel djinten
2 eetlepels olijfolie
4 tenen knoflook
2 eetlepels citroensap
1 eetlepel tahin
0,5 theelepel chilipoeder

How to:

– Verwarm de oven voor op 200 graden
– Snijd de aubergines door midden, maak deze schoon en snijd het vruchtvlees voorzichtig met een aantal sneden in
– Meng in een kom de korianderpoeder, djinten, olijfolie en naar smaak peper en zout
– Leg de aubergines op een bakplaat en bestrijk deze met dit mengsel
– Wikkel de tenen knoflook in aluminium folie en leg deze ook op de bakplaat
– Zet de aubergines en knoflook 35 minuten in de oven
– Haal de aubergines en knoflook uit de oven en laat het geheel 5 minuten afkoelen
– Schep het vruchtvlees uit de aubergines
– Doe het vruchtvlees, knoflook, citroensap, tahin, chilipoeder en naar smaak peper en zout in een keukenmachine en hak het geheel tot een glad mengsel
– Schep de baba ganoush in een schaal en laat het geheel minimaal 1 uur afkoelen in de koelkast



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *