Bananen-sinaasappelcake

Bananen-sinaasappelcake

Heb je een aantal rijpe bananen over en geen idee wat je er mee moet doen? Ik maak er vaak een bananencake van! Hier kan je namelijk het beste rijpe bananen voor gebruiken. Deze winterse variant met sinaasappel, cacaonibs en rozijnen is heerlijk!

Ingrediƫnten:

100 gram havermout
100 gram amandelmeel
1 theelepel speculaaskruiden
1 theelepel kaneel
2 theelepels bakpoeder
Snuf zout
1 perssinaasappel
2 rijpe bananen
2 eieren
1 eetlepel citroensap
20 gram rauwe cacaonibs
50 gram rozijnen

How to:

– Verwarm de oven voor op 180 graden
– Maal de havermout fijn in een keukenmachine
– Meng in een kom de havermout, amandelmeel, speculaaskruiden, kaneel, bakpoeder en een snuf zout
– Rasp de schil van de sinaasappel en pers de sinaasappel uit
– Doe de sinaasappelsap, bananen, eieren en citroensap in een keukenmachine en meng het geheel tot een glad mengsel
– Voeg het natte mengsel toe aan het droge mengsel en spatel het geheel goed door elkaar tot een kleverig beslag
– Spatel de geraspte sinaasappelschil, cacaonibs en rozijnen door het beslag
– Bedek een cakevorm met bakpapier en verdeel het beslag hier gelijkmatig in
– Zet de cakevorm ongeveer 40 minuten in de oven, totdat de cake aan de binnenkant droog is



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *