Bayaldi (geroosterde groenten)

Bayaldi (geroosterde groenten)

Wat een heerlijk bijgerecht! Deze geroosterde groenten zijn een feestje op tafel, zowel qua smaak als qua looks. Lekker in combinatie met bijvoorbeeld gebakken aardappeltjes en kipfilet, of met couscous en een stukje vis!

Ingrediënten (2 personen):

0,5 courgette
0,5 aubergine
1 ui
2 tomaten
2 eetlepels olijfolie
2 tenen knoflook
4 takjes verse tijm

How to:

– Verwarm de oven voor op 200 graden
– Snijd de courgette, aubergine, ui en tomaten in dunne plakjes
– Zet de plakjes groente om-en-om rechtop in een ovenschaal
– Doe de olijfolie, geperste knoflook en blaadjes tijm in een kom en pureer het geheel met een staafmixer tot een kruidenolie
– Bestrijk de plakjes groente met de kruidenolie
– Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie
– Zet de groenten 45 minuten in de oven
– Verwijder de aluminiumfolie en zet de groenten nog 15 minuten in de oven



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *