Boterkoek

Boterkoek

Boterkoek valt wat mij betreft echt in de categorie ‘guilty pleasures’. Absoluut niet gezond, maar af en toe wel heel lekker! Met dit recept maak je in een handomdraai een heerlijke, smeu├»ge boterkoek. Enjoy!

Ingredi├źnten:

150 gram roomboter
150 gram kristalsuiker
1 zakje vanillesuiker
2 eieren
150 gram bloem
Snuf zout

How to:

– Verwarm de oven voor op 180 graden
– Laat de roomboter smelten in een pannetje op laag vuur
– Doe de roomboter, kristalsuiker en vanillesuiker in een kom en mix het geheel tot een glad mengsel
– Voeg 1 ei toe en mix het geheel nogmaals tot een glad mengsel
– Voeg vervolgens de bloem en een snuf zout toe en mix het geheel nogmaals goed door elkaar tot een glad beslag
– Vet een kleine taartvorm in met wat olijfolie
– Verdeel het beslag gelijkmatig over de bodem van de taartvorm
– Klop het andere ei los en bestrijk het beslag hier mee
– Maak met een vork een motiefje in het beslag
– Zet de boterkoek 35 minuten in de oven, totdat deze gaar en goudbruin is



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *