Bruschetta met tomaat en basilicum

Bruschetta met tomaat en basilicum

Bruschetta is een typisch Italiaans hapje, dat vaak wordt geserveerd als voorgerechtje. De basis bestaat uit geroosterd brood, ingesmeerd met olijfolie, knoflook en peper en zout. Met de topping kan je vervolgens eindeloos variëren! In dit recept heb ik tomaten, rode ui en basilicum toegevoegd.

Ingrediënten (voor 16 stuks):

1 ciabatta stokbrood
4 tenen knoflook
4 eetlepels olijfolie
4 tomaten
1 rode ui
20 gram verse basilicum

How to:

– Verwarm de oven voor op 200 graden
– Snijd het ciabatta stokbrood in 16 sneetjes
– Pers 2 tenen knoflook en meng dit met 2 eetlepels olijfolie
– Leg de sneetjes ciabatta stokbrood op een bakplaat en bestrijk deze met dit mengsel
– Bak de sneetjes ciabatta stokbrood in 15 minuten krokant in de oven
– Snijd de tomaten en rode ui in kleine stukjes en de basilicum in reepjes
– Doe de tomaten, rode ui, basilicum in een kom
– Voeg hier 2 tenen geperste knoflook en 2 eetlepels olijfolie aan toe en meng het geheel goed door elkaar
– Breng op smaak met peper en zout
– Laat de sneetjes ciabatta stokbrood afkoelen en verdeel het tomatenmengsel hier overheen



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *