Burrito’s met pulled chicken

Burrito’s met pulled chicken

Ik dacht altijd dat het lastig is om zelf pulled chicken te maken, maar dit recept bewijst het tegendeel! De burrito’s zijn al erg smaakvol van zichzelf, maar nog lekkerder in combinatie met (zelfgemaakte) guacemole en crème fraiche.

Ingrediënten (voor 2 personen):

1 ui
1 rode peper
2 tenen knoflook
0,5 theelepel chilipoeder
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel djinten
1 theelepel uienpoeder
70 gram tomatenpuree
400 gram tomatenblokjes
2 kipfilets (á 100 gram per stuk)
1 blikje mais (150 gram)
1 blikje bruine bonen (150 gram)
4 meergranen wraps
50 gram geraspte 30+ kaas

How to:

– Verwarm de oven voor op 200 graden
– Snijd de ui en rode peper in stukjes
– Verhit wat olijfolie in een pan en bak hierin de ui en rode peper
– Pers de knoflook en bak dit even mee
– Voeg vervolgens de chilipoeder, paprikapoeder, djinten, uienpoeder en tomatenpuree toe en laat het geheel enkele minuten bakken
– Voeg de tomatenblokjes toe en roer het geheel goed door elkaar
– Leg de kipfilets in de tomatensaus en doe de deksel op de pan
– Laat het geheel 30 minuten op een laag vuur stoven
– Trek de kipfilets met twee vorken voorzichtig uit elkaar
– Laat de mais en bruine bonen uitlekken in een vergiet
– Voeg dit vervolgens toe aan het kipmengsel en laat het geheel nogmaals enkele minuten bakken op een laag vuur
– Verdeel het kipmengsel over de wraps en rol deze strak op
– Strooi hier vervolgens de geraspte kaas overheen
– Zet de burrito’s 15 minuten in de oven, zodat de kaas gesmolten en goudbruin is



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *