Carrot cake met citroentopping

Carrot cake met citroentopping

Carrot cake is een smeuïge, kruidige cake met (zoals de naam al doet vermoeden) wortels. Met dit recept maak je een heerlijke carrot cake, die heerlijk van smaak is én een stuk gezonder dan de traditionele variant.

Ingrediënten:

90 gram walnoten
130 gram speltmeel
115 gram amandelmeel
60 gram rozijnen
1 theelepel kaneel
0,5 theelepel nootmuskaat
0,5 theelepel gember
3 theelepels bakpoeder
Snuf zout
3 wortels
120 gram kokosolie
160 ml amandelmelk
25 gram agave siroop
3 theelepels vanille extract
80 gram cashewnoten (ongezouten)
2 eetlepels citroensap

How to:

– Verwarm de oven voor op 180 graden
– Doe de walnoten in een keukenmachine en hak deze in grove stukjes
– Meng in een kom de walnoten, speltmeel, amandelmeel, rozijnen, kaneel, nootmuskaat, gember, bakpoeder en een snuf zout
– Rasp de wortels
– Laat de kokosolie in een pan op laag vuur smelten
– Meng in een andere kom de geraspte wortel, kokosolie, 120 ml amandelmelk, 2 eetlepels agave siroop en 2 theelepels vanille extract
– Voeg het natte mengsel toe aan het droge mengsel en spatel het geheel goed door elkaar tot een kleverig beslag
– Bedek een cakevorm met bakpapier en verdeel het beslag hier gelijkmatig in
– Zet de cakevorm ongeveer 70 minuten in de oven, totdat de cake aan de binnenkant droog is
– Haal de cake uit de oven en laat deze 20 minuten afkoelen
– Doe ondertussen de cashewnoten in een keukenmachine en hak deze in grove stukjes
– Voeg hier de citroensap en overige amandelmelk, agave siroop en vanille extract aan toe en blend het geheel tot een glad mengsel
– Laat de topping minimaal 10 minuten afkoelen in de koelkast
– Bestrijk de carrot cake tot slot met de citroentopping



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *