Cheesecake met frambozencoulis

Cheesecake met frambozencoulis

Nog niet zo lang geleden deelde ik een recept voor cheesecake ‘New York Style’. Deze was zo lekker, dat ik voor het kerstdiner een variant heb gemaakt met frambozencoulis. De cheesecake is al heerlijk van zichzelf, maar je kunt hem ook serveren met een bolletje vanilleijs en wat frambozen!

Ingrediënten:

12 bastogne koekjes
50 gram roomboter
0,5 citroen
600 gram roomkaas
125 gram zure room
225 gram kristalsuiker
3 eieren
2 theelepels maïzena
100 gram frambozen

How to:

– Verwarm de oven voor op 140 graden
– Hak de bastogne koekjes in een keukenmachine in kleine stukjes
– Smelt de roomboter in een pannetje en meng hier de verkruimelde bastogne koekjes doorheen
– Bedek een springvorm (20 cm) met bakpapier en vet de randen in met wat olijfolie
– Verdeel het kruimelmengsel over de bodem van de springvorm en druk het geheel goed aan met de bolle kant van een lepel
– Rasp de schil van de citroen
– Doe de roomkaas, zure room, 175 gram kristalsuiker en citroenrasp in een kom en meng het geheel goed door elkaar
– Voeg vervolgens de eieren en maïzena toe en meng het geheel nogmaals goed door elkaar
– Giet het roomkaasmengsel in de springvorm
– Zet de cheesecake 70 minuten in de oven, totdat deze gaar en goudbruin is
– Laat de cheesecake vervolgens 2 uur in de oven staan, eventueel met de deur op een kier
– Laat de cheesecake tot slot een nacht opstijven in de koelkast
– Doe de frambozen en 50 gram suiker in een pannetje en breng het geheel langzaam aan de kook
– Laat het geheel enkele minuten koken op een laag vuur
– Druk de frambozencoulis met een lepel door een zeef, zodat de pitjes achter blijven
– Schenk de frambozencoulis over de cheesecake en strijk deze gelijkmatig uit
– Zet de cheesecake nog een uur in de koelkast, zodat de frambozencoulis kan opstijven



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *