Chili con carne

Chili con carne

Chili con carne is een gerecht uit de Mexicaanse keuken, met (zoals de naam al doet vermoeden) vlees en veel kruiden. Dit recept staat in een handomdraai op tafel, ideaal als je geen tijd hebt om uitgebreid in de keuken te staan!

Ingrediƫnten (voor 2 personen):

1 ui
1 teen knoflook
200 gram mager rundergehakt
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel djinten
1 theelepel cacao
1 theelepel oregano
0,5 theelepel kaneel
0,5 theelepel chilipoeder
400 gram tomatenblokjes
70 gram tomatenpuree
1 blikje mais (150 gram)
1 blikje kidneybonen (150 gram)
1 blikje bruine bonen (150 gram)
10 gram verse koriander
100 gram zilvervliesrijst
Tortillachips
Geraspte 30+ kaas

How to:

– Snijd de ui in stukjes
– Verhit wat olijfolie in een grote pan en fruit hierin de ui
– Pers de knoflook en bak dit mee in de pan
– Voeg het gehakt toe en rul het gaar
– Voeg vervolgens de paprikapoeder, djinten, cacao, oregano, kaneel, chilipoeder, tomatenblokjes en tomatenpuree toe en roer het geheel goed door elkaar
– Laat de mais, kidneybonen en bruine bonen uitlekken in een vergiet
– Voeg dit vervolgens toe aan het gehaktmengsel en laat het geheel nogmaals enkele minuten bakken op een laag vuur
– Hak de koriander fijn en voeg dit tot slot ook toe aan de pan
– Kook de rijst zoals beschreven op de verpakking
– Dien de rijst en de chili con carne apart op
– Serveer het geheel met tortillachips en geraspte kaas



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *