Chocolade-notenrepen

Chocolade-notenrepen

Heb je wel eens ontzettend veel zin in een candybar? Ik wel! Er is niks mis mee om af en toe te zondigen, maar echt gezond is zo’n candybar natuurlijk niet. Deze chocolade-notenrepen zijn een gezond én heerlijk alternatief!

Ingrediënten (voor 8 stuks):

3 speltwafels
60 gram gemengde, ongezouten noten
30 gram havermout
25 gram agave siroop
100 gram pindakaas met stukjes noot
50 gram pure chocolade (72%)

How to:

– Verkruimel de speltwafels in een kom
– Hak de noten in een keukenmachine in grove stukjes
– Voeg de noten en havermout toe aan de verkruimelde speltwafels en meng het geheel door elkaar
– Verwarm de agave siroop en pindakaas in een pan
– Smelt de chocolade au bain-marie, in een kom boven een pan met kokend water
– Voeg de agave siroop, pindakaas en gesmolten chocolade toe aan het droge mengsel en meng het geheel nogmaals goed door elkaar
– Bedek een brownieblik met bakpapier en schep het mengsel hierin
– Verdeel het mengsel gelijkmatig over het brownieblik en druk het goed aan
– Laat het geheel 30 minuten opstijven in de koelkast
– Snijd de plak in 8 gelijke stukken



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *