Chocolademousse

Chocolademousse

Deze chocolademousse is werkelijk verrukkelijk! Én een makkelijk dessert om te serveren tijdens een etentje, want je kunt ‘m in de ochtend al maken en in de koelkast bewaren.

Ingrediënten (voor 2 personen):

100 gram pure chocolade (52%)
50 gram pure chocolade (72%)
1 citroen
2 eieren
50 gram witte basterdsuiker
200 ml slagroom

How to:

– Smelt de chocolade au bain-marie, in een kom boven een pan met kokend water
– Halveer de citroen en maak twee kommen en de gardes van de mixer hiermee vetvrij
– Splits de eieren en doe de eiwitten en eidooiers in de twee kommen
– Klop de eiwitten met de helft van de basterdsuiker met de mixer, totdat er stevige pieken ontstaan en het schuim glanst
– Klop de slagroom in een ruime kom stijf
– Klop de eidooiers los met een garde en roer hier de rest van de basterdsuiker doorheen
– Roer de gesmolten chocolade door het mengsel van eidooiers en suiker
– Spatel dit mengsel vervolgens door de slagroom
– Spatel hier tot slot in delen het eiwit doorheen
– Verdeel de chocolademousse over 4 glazen of bakjes zet deze minimaal 3 uur in de koelkast
– Garneer de chocolademousse met wat taartdecoratie of vers fruit



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *