Couscoussalade

Couscoussalade

Couscous wordt vaak geserveerd met groenten en vlees of vis, maar is ook heerlijk als basis voor een salade. Deze simpele couscoussalade zet je in een handomdraai op tafel. Geen zin in vegetarisch? Serveer er dan een stukje gegrilde kip of vis bij!

Ingrediƫnten (voor 2 personen):

150 gram couscous
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel citroensap
2 theelepels Italiaanse kruiden
4 bosuitjes
1 avocado
250 gram cherrytomaatjes
20 gram pijnboompitten
50 gram feta
75 gram rucola

How to:

– Maak de couscous klaar, zoals vermeld staat op de verpakking
– Voeg hier de olijfolie, citroensap en Italiaanse kruiden aan toe
– Snijd de bosuitjes in halve ringen, de avocado in stukjes en de cherrytomaatjes in partjes
– Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie
– Maak de couscous los met een lepel, voeg de bosuitjes, avocado, cherrytomaatjes, pijnboompitten en feta toe en meng het geheel door elkaar
– Breng op smaak met peper en zout
– Verdeel de rucola over twee borden en verdeel de couscoussalade hierover



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *