Crème brûlée met kaneel

Crème brûlée met kaneel

Een klassieke crème brûlée met een vleugje kaneel. Heerlijk om een winters diner met af te sluiten!

Ingrediënten (4 personen):

250 ml slagroom
250 ml halfvolle melk
1 vanillestokje
1 kaneelstokje
5 eieren
80 gram kristalsuiker
2 eetlepels rietsuiker

How to:

– Verwarm de oven voor op 120 graden
– Doe de slagroom en melk in een pannetje en breng deze tegen de kook aan
– Snijd het vanillestokje open, schraap het merg eruit en roer het merg door de slagroom en melk heen
– Voeg het vanillestokje en kaneelstokje hier in zijn geheel aan toe
– Laat het geheel 10 minuten op een laag vuur staan, zonder dat het aan de kook raakt
– Splits de eieren, zodat alleen de eidooiers over blijven
– Doe de eidooiers en kristalsuiker in een kom en meng het geheel goed door elkaar
– Haal het pannetje van het vuur en haal het vanillestokje en kaneelstokje eruit
– Schenk de hete room bij het eimengsel en meng het geheel nogmaals goed door elkaar
– Verdeel het geheel over 4 bakjes
– Zet de bakjes 50 minuten in de oven, totdat de crème brûlée gaar is
– Laat de crème brûlée 30 minuten afkoelen op kamertemperatuur
– Zet deze vervolgens minimaal 3 uur in de koelkast
– Bestrooi de crème brûlée voor het serveren met de rietsuiker en karamelliseer dit laagje met een gasbrander



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *