Crumble met blauwe bessen

Crumble met blauwe bessen

Blauwe bessen zijn goed voor hart- en bloedvaten en zitten boordevol antioxidanten, supergezond dus! In dit recept heb ik blauwe bessen verwerkt in een heerlijke én verantwoorde crumble. Serveer de crumble met kwark, vanilleyoghurt, of als je een avondje wilt zondigen met slagroomijs. Enjoy!

Ingrediënten (voor 4 personen):

300 gram blauwe bessen
2 eetlepels citroensap
4 theelepels kaneel
50 gram walnoten
50 gram havermout
50 gram speltmeel
50 gram zonnebloempitten
Snuf zout
25 gram kokosolie
25 gram honing

How to:

– Verwarm de oven voor op 180 graden
– Doe de blauwe bessen, citroensap en 2 theelepels kaneel in een ovenschaal en meng het geheel goed door elkaar
– Hak de walnoten in een keukenmachine in grove stukjes
– Doe de walnoten, havermout, speltmeel, zonnebloempitten, een snuf zout en 2 theelepels kaneel in een kom en meng het geheel goed door elkaar
– Smelt de kokosolie en voeg dit met de honing toe aan het mengsel
– Verdeel de crumble gelijkmatig over de blauwe bessen en druk het een beetje aan
– Zet de ovenschaal ongeveer 35 minuten in de oven, zodat de crumble mooi bruin en krokant is



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *