Erwtensoep

Erwtensoep

Erwtensoep is een oud-Hollands recept. Nu het buiten weer echt winter is, ben ik er dol op! Met dit recept zet je een heerlijke, stevige kop erwtensoep op tafel.

Ingrediënten (voor 8 personen):

2 aardappelen
1 winterpeen
1 knolselderij
1 ui
2 preien
30 gram bladselderij
500 gram spliterwten
250 gram magere spekreepjes
2 liter runderbouillon
1 magere rookworst

How to:

– Schil de aardappelen, winterpeen en knolselderij en snijd deze in kleine blokjes
– Snijd de ui in kleine stukjes en de prei in halve ringen
– Hak de bladselderij fijn
– Doe de aardappelen, winterpeen, knolselderij, ui, prei, bladselderij, spliterwten en spekreepjes in een grote pan en voeg hier de runderbouillon aan toe
– Breng het geheel aan de kook en laat het ongeveer 1,5 uur koken op een laag vuur
– Roer het geheel regelmatig goed door
– Voeg eventueel nog wat water toe, als de soep te dik wordt
– Snijd de rookworst in schijfjes, voeg deze toe aan de soep en roer het geheel goed door elkaar
– Breng op smaak met peper en zout



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *