Eton mess met Griekse yoghurt en aardbeien

Eton mess met Griekse yoghurt en aardbeien

Eton mess is een Engels dessert, bestaande uit meringues, aardbeien en slagroom. In dit recept heb ik de slagroom vervangen door Griekse yoghurt, om het geheel wat frisser en minder zwaar te maken. Heerlijk om te serveren als dessert na een zomerse maaltijd!

Ingrediƫnten (voor 4 personen):

1 citroen
2 eieren
75 gram kristalsuiker
35 gram poedersuiker
400 gram aardbeien
600 gram Griekse yoghurt

How to:

– Verwarm de oven voor op 100 graden
– Halveer de citroen en maak een kom en de gardes van de mixer hiermee vetvrij
– Splits de eieren, zodat alleen de eiwitten over blijven
– Klop de eiwitten op halve kracht schuimig met de mixer
– Voeg vervolgens telkens een kwart van de kristalsuiker toe en blijf kloppen tot alles is opgenomen
– Blijf het geheel kloppen totdat er stevige pieken ontstaan en het schuim glanst
– Schep 25 gram poedersuiker door het schuim heen
– Verdeel het schuim in gelijke hoopjes over een bakplaat
– Zet de meringues 120 minuten in de oven
– Zet vervolgens de oven uit en laat de meringues helemaal afkoelen in de oven
– Doe 300 gram aardbeien en de rest van de poedersuiker in een kom en pureer het geheel met een staafmixer tot een glad mengsel
– Snijd de rest van de aardbeien in kleine stukjes
– Verkruimel de meringues in kleine stukjes
– Schep de helft van de Griekse yoghurt in 4 bakjes en verdeel hier de helft van de aardbeienpuree en de verkruimelde meringues overheen
– Herhaal dit nogmaals met de andere helft van de Griekse yoghurt, aardbeienpuree en verkruimelde meringues
– Garneer de eton mess met de stukjes aardbei



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *