Falafel met couscous

Falafel met couscous

Falafel is één van mijn favoriete gerechten uit de Arabische keuken. In dit recept heb ik de falafel gecombineerd met couscous, tomaat en Griekse yoghurt, maar je kunt er ook gegrilde groenten en pitabroodjes bij eten. Heerlijk!

Ingrediënten (voor 2 personen):

1 blik kikkererwten (400 gram)
2 tenen knoflook
1 ei
10 gram verse koriander
1 theelepel djinten
1 theelepel paprikapoeder
3 eetlepels paneermeel
2 tomaten
100 gram couscous
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel citroensap
1 theelepel peterselie
100 gram Griekse yoghurt

How to:

– Doe de kikkererwten, knoflook, ei, koriander, djinten, paprikapoeder, paneermeel en naar smaak peper en zout in een keukenmachine en hak het geheel tot een glad mengsel
– Verdeel het mengsel in 12 porties, draai hier balletjes van en druk deze plat tot kleine burger
– Verhit wat olijfolie in een pan en bak de falafel hierin aan beide kanten goudbruin
– Snijd de tomaten in kleine stukjes
– Maak de couscous klaar, zoals vermeld staat op de verpakking
– Voeg hier de olijfolie, citroensap en peterselie aan toe
– Maak de couscous los met een lepel, voeg de tomaat toe en meng het geheel door elkaar
– Dien de falafel, couscous en Griekse yoghurt apart op



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *