Frambozen-limoencake

Frambozen-limoencake

Deze cake is een fijne variant op de bananencake, met bananen en dadels als basis. De combinatie van frambozen en limoen maakt deze cake heerlijk fris en smaakvol!

Ingrediƫnten:

3 rijpe bananen
125 gram dadels
3 eieren
1 limoen
100 gram volkorenmeel
200 gram frambozen
150 gram amandelmeel
2 theelepels bakpoeder
50 gram geraspte kokos

How to:

– Verwarm de oven voor op 180 graden
– Pureer de bananen en dadels met een staafmixer tot een glad mengsel
– Klop de eieren met een garde door dit mengsel heen
– Rasp de schil van de limoen en meng dit met het sap van een halve limoen door het mengsel heen
– Doe het volkorenmeel in een kom en rol de frambozen hier doorheen
– Haal de frambozen er vervolgens uit
– Voeg de amandelmeel, bakpoeder en geraspte kokos toe aan het volkorenmeel en meng het geheel goed door elkaar
– Voeg hier vervolgens het bananenmengsel aan toe en meng het geheel goed door elkaar
– Voeg tot slot de frambozen toe en spatel deze voorzichtig door het beslag
– Bedek een cakevorm met bakpapier en verdeel het beslag hier gelijkmatig in
– Zet de cakevorm ongeveer 45 minuten in de oven, totdat de cake aan de binnenkant droog is



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *