Frittata met spinazie en champignons

Frittata met spinazie en champignons

Frittata is een Italiaans gerecht. Het lijkt op een rijkgevulde omelet, maar dan dikker en bereid in de oven. In deze variant heb ik rode ui, paprika, champignons en spinazie gebruikt, maar hier kan je uiteraard eindeloos mee variĆ«ren. Buon appetito!

Ingrediƫnten (voor 2 personen):

1 rode ui
1 gele paprika
250 gram champignons
2 tenen knoflook
1 theelepel paprikapoeder
200 gram spinazie
1 bolletje mozzarella
6 eieren

How to:

– Verwarm de oven voor op 180 graden
– Snijd de rode ui in halve ringen, de paprika in stukjes en de champignons in partjes
– Verhit wat olijfolie in een pan en bak hierin de rode ui, paprika en champignons
– Pers de knoflook en bak dit even mee
– Voeg hier het paprikapoeder aan toe en roer het geheel goed door elkaar
– Voeg de spinazie toe en laat het geheel op een laag vuur bakken totdat de spinazie slap en geslonken is
– Breng het geheel op smaak met peper en zout
– Schep het groentemengsel in een taartvorm en verdeel dit gelijkmatig over de bodem
– Snijd de mozzarella in kleine stukjes
– Klop de eieren in een kom en voeg hier de mozzarella aan toe
– Schenk het eimengsel gelijkmatig over het groentemengsel heen
– Zet de frittata 30 minuten in de oven, totdat deze gaar en goudbruin is



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *