Gehaktbrood

Gehaktbrood

Dit weekend heb ik dit gehaktbrood gebakken. En wat was dat lekker! Gehaktbrood is heerlijk bij de lunch of borrel, met stokbrood met wat smeersels en rauwkost. Liever een andere vulling of kruiden? Je kunt hier eindeloos mee variƫren!

Ingrediƫnten:

1 rode puntpaprika
1 ui
2 tenen knoflook
70 gram tomatenpuree
2 theelepels sambal
1 theelepel peterselie
2 volkoren beschuiten
400 gram mager rundergehakt
2 eieren
50 gram geraspte 30+ kaas

How to:

– Verwarm de oven voor op 180 graden
– Snijd de puntpaprika en ui in grove stukken
– Doe de puntpaprika, ui, knoflook, tomatenpuree, sambal en peterselie in een keukenmachine en hak het geheel fijn tot een grof mengsel
– Verkruimel de beschuiten
– Meng in een kom het groentemengsel, gehakt, ei, geraspte kaas, beschuitkruim en naar smaak peper en zout goed door elkaar
– Bedek een cakevorm met bakpapier en verdeel het gehaktmengsel hier gelijkmatig in
– Druk het geheel goed aan
– Zet de cakevorm ongeveer 50 minuten in de oven, totdat het gehaktbrood helemaal gaar is



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *