Gepofte zoete aardappel met pittige kipfilet en broccoli

Gepofte zoete aardappel met pittige kipfilet en broccoli

Gepofte zoete aardappel heeft een intens zoete smaak. In dit recept heb ik deze smaak gecombineerd met een frisse vulling van ricotta en knoflook. Stukje kipfilet en broccoli met paksoi erbij en smullen maar!

IngrediĆ«nten (voor 2 personen):

2 zoete aardappelen
2 tenen knoflook
0,5 stronk broccoli
1 paksoi
20 gram verse gember
2 eetlepels ketjap
2 kipfilets (Ć” 100 gram per stuk)
2 theelepels sambal
100 gram ricotta

How to:

– Verwarm de oven voor op 200 graden
– Snijd de zoete aardappelen doormidden, wikkel deze in aluminium folie en leg deze met de tenen knoflook op een bakplaat
– Zet de zoete aardappelen en knoflook 30 minuten in de oven
– Snijd de broccoli in kleine roosjes en de paksoi in repen
– Breng water aan de kook en laat de broccoli hier 10 minuten in koken
– Voeg hier de paksoi aan toe en giet het geheel daarna gelijk af
– Rasp de gember en roer dit met de ketjap door de groenten heen
– Verhit olijfolie in een pan en bak hierin de kipfilets gaar
– Smeer de kipfilets in met sambal en bak deze nogmaals even aan beide kanten
– Haal de zoete aardappelen uit de oven en schep een deel van het vruchtvlees eruit
– Meng in een kom het vruchtvlees met de ricotta, knoflook en naar smaak peper en zout
– Vul de zoete aardappelen met het ricottamengsel
– Dien de gevulde zoete aardappelen, kipfilet en groenten apart op



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *