Gevulde aubergines

Gevulde aubergines

Aubergines worden veel gebruikt in de Griekse keuken. In dit recept heb ik de aubergines gevuld met kruidig gehakt en feta, wat het geheel een Grieks tintje geeft. Heerlijk!

Ingrediƫnten (voor 2 personen):

2 aubergines
200 gram rundergehakt
2 tenen knoflook
1 theelepel djinten
1 theelepel oregano
1 theelepel kaneel
1 theelepel peterselie
500 gram tomatenpassata
50 gram feta
100 gram zilvervliesrijst

How to:

– Verwarm de oven voor op 180 graden
– Snijd de aubergines door midden, maak deze schoon en snijd het vruchtvlees voorzichtig met een aantal sneden in
– Zet de aubergines alvast 20 minuten in de oven
– Verhit wat olijfolie in een koekenpan en rul hierin het gehakt gaar
– Pers de knoflook en bak dit mee met het gehakt
– Voeg hier vervolgens de djinten, oregano, kaneel, peterselie en tomatenpassata aan toe en meng het geheel goed door elkaar
– Breng op smaak met peper en zout
– Laat het geheel op een laag vuur staan
– Haal de aubergines uit de oven en schep een deel van het vruchtvlees eruit
– Voeg het vruchtvlees toe aan het gehaktmengsel en roer het geheel goed door elkaar
– Vul de aubergines met het gehaktmengsel
– Verkruimel hier vervolgens de feta overheen
– Zet de gevulde aubergines 20 minuten in de oven, zodat de feta gesmolten en goudbruin is
– Kook de rijst zoals beschreven op de verpakking
– Dien de rijst en de gevulde aubergines apart op



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *