Gevulde paprika’s met couscous

Gevulde paprika’s met couscous

Tijd voor een lekker én gezond recept! Met nog twee paprika’s en wat andere restjes uit de koelkast heb ik dit heerlijke, vegetarische gerecht gemaakt. Smullen maar!

Ingrediënten (voor 2 personen):

2 rode paprika’s
100 gram couscous
1 eetlepel olijfolie
0,5 theelepel kurkuma
0,5 theelepel chilipoeder
1 theelepel oregano
1 rode ui
50 gram groene olijven
50 gram feta
1 blikje kikkererwten (150 gram)
20 gram pijnboompitten

How to:

– Verwarm de oven voor op 180 graden
– Snijd de paprika’s aan de bovenkant open, maak deze schoon en zet deze alvast 5 minuten in de oven
– Maak de couscous klaar, zoals vermeld staat op de verpakking
– Voeg hier de olijfolie, kurkuma, chilipoeder en oregano aan toe
– Snijd de rode ui in halve ringen en de olijven in partjes
– Maak de couscous los met een lepel, voeg de rode ui, olijven, feta, kikkererwten en pijnboompitten toe en meng het geheel door elkaar
– Haal de paprika’s uit de oven en vul deze met het couscousmengsel
– Zet de gevulde paprika’s 15 minuten in de oven



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *