Gewokte spruitjes met champignons en baconreepjes

Gewokte spruitjes met champignons en baconreepjes

Spruitjes: you love them, or you hate them. Ik val in de eerste categorie, dus ik ben blij dat de tijd voor spruitjes weer is aangebroken! In dit recept heb ik spruitjes gecombineerd met champigons en baconreepjes, een verrassend lekker combinatie!

Ingrediƫnten (voor 2 personen):

400 gram spruitjes
1 ui
250 gram champignons
100 gram baconreepjes
2 tenen knoflook
1 theelepel nootmuskaat
50 gram geraspte 30+ kaas
300 gram aardappelschijfjes

How to:

– Breng water aan de kook en laat de spruitjes hier enkele minuten in koken
– Snipper de ui en snijd de champignons in schijfjes
– Verhit een koekenpan (zonder olijfolie) en bak hierin de baconreepjes bruin en krokant
– Pers de knoflook en bak dit even mee
– Voeg hier vervolgens de ui en champignons aan toe en laat het geheel op een laag vuur enkele minuten bakken
– Giet de spruitjes af en voeg deze ook toe aan de pan
– Breng het geheel op smaak met de nootmuskaat en eventueel wat peper en zout
– Draai het vuur uit en roer er tot slot de geraspte kaas doorheen
– Verhit wat olijfolie in een tweede koekenpan en bak hierin de aardappelschijfjes bruin en krokant
– Dien de aardappelschijfjes en de gewokte spruitjes apart op



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *