Hangop met gekarameliseerde appel en rozijnen

Hangop is een typisch oud-Hollands nagerecht, op basis van yoghurt. In dit recept heb ik de hangop gegarneerd met gekarameliseerde appel en rozijnen. Hemels!
Ingrediƫnten (voor 2 personen):
500 gram halfvolle yoghurt
1 appel
50 gram rozijnen
1 theelepel kaneel
2 eetlepels kristalsuiker
1 zakje vanillesuiker
How to:
– Maak een theedoek nat en leg deze in een zeef en hang de zeef vervolgens in een pan zodat de onderkant vrij hangt
– Schenk de yoghurt in de theedoek
– Dek de yoghurt af en laat het minimaal 8 uur staan in de koelkast
– Snijd de appel in kleine stukjes
– Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak hierin de appel, rozijnen, kaneel en kristalsuiker
– Doe de hangop en vanillesuiker in een kom en meng het geheel goed door elkaar
– Schep de hangop in 2 bakjes
– Verdeel hier de gekarameliseerde appel en rozijnen overheen