Havermout-bananencake met fruit

Havermout-bananencake met fruit

Deze havermout-bananencake is gezond én voedzaam. Ik heb in dit recept appel en blauwe bessen als vulling gebruikt, maar je kunt natuurlijk eindeloos variëren met ander fruit. Eetsmakelijk!

Ingrediënten:

100 gram havermout
50 gram speltmeel
2 theelepels kaneel
2 theelepels bakpoeder
2 rijpe bananen
2 eieren
25 gram honing
1 appel
50 gram pecannoten
100 gram blauwe bessen

How to:

– Verwarm de oven voor op 180 graden
– Doe de havermout, speltmeel, kaneel, bakpoeder, bananen, eieren en honing in een blender of keukenmachine en mix het geheel tot een glad mengsel
– Schil de appel en snijd deze in kleine stukjes
– Doe de pecannoten in een keukenmachine hak deze in grove stukjes
– Spatel de appel, gehakte pecannoten en blauwe bessen door het beslag
– Bedek een cakevorm met bakpapier en verdeel het beslag hier gelijkmatig in
– Zet de cakevorm ongeveer 40 minuten in de oven, totdat de cake aan de binnenkant droog is



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *