Havermout-kwarktaart met aardbeien

Havermout-kwarktaart met aardbeien

Het recept voor dit heerlijke (en gezonde) taartje kwam ik tegen op Instagram bij WHKNE, een mede-foodie én naamgenootje. Lekker als ontbijt of bij de koffie. Ik heb ervan genoten!

Ingrediënten:

100 gram havermout
50 gram amandelmeel
250 gram magere kwark
2 eieren
25 gram agave siroop
1 theelepel vanille extract
150 gram aardbeien

How to:

– Verwarm de oven voor op 180 graden
– Maal de havermout fijn in een keukenmachine
– Doe de havermout en het amandelmeel in een kom en meng het geheel door elkaar
– Meng in een andere kom de magere kwark, eieren, agave siroop en vanille extract door elkaar tot een glad mengsel
– Voeg het natte mengsel toe aan het droge mengsel en spatel het geheel goed door elkaar tot een kleverig beslag
– Snijd twee derde van de aardbeien in kleine stukjes en spatel dit door het beslag
– Vet een kleine taartvorm in met wat olijfolie en verdeel het beslag hier gelijkmatig in
– Snijd de rest van de aardbeien doormidden en druk deze in het beslag
– Zet de taart 45 minuten in de oven, totdat deze gaar en goudbruin is



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *