Havermout-yoghurtcake

Havermout-yoghurtcake

Deze havermout-yoghurtcake is lekker als tussendoortje, maar smaakt ook prima bij het ontbijt! De yoghurt maakt de cake lekker luchtig, en door de havermout istie ook erg voedzaam.

Ingrediƫnten:

150 gram havermout
50 gram amandelmeel
1 theelepel speculaaskruiden
1 theelepel bakpoeder
Snuf zout
2 rijpe bananen
150 gram Griekse yoghurt
2 eieren
80 gram rozijnen

How to:

– Verwarm de oven voor op 180 graden
– Maal de havermout fijn in een keukenmachine
– Doe de havermout, amandelmeel, speculaaskruiden, bakpoeder en een snuf zout in een kom en meng het geheel goed door elkaar
– Doe de banaan, Griekse yoghurt en eieren in een keukenmachine en meng het geheel door elkaar tot een glad mengsel
– Voeg dit mengsel vervolgens toe aan het droge mengsel en spatel het geheel goed door elkaar
– Spatel vervolgens ook de rozijnen door het beslag
– Bedek een cakevorm met bakpapier en verdeel het beslag hier gelijkmatig in
– Zet de cakevorm ongeveer 35 minuten in de oven, totdat de cake aan de binnenkant droog is



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *