Havermoutmuffins met appel

Havermoutmuffins met appel

Havermoutmuffins, met een vulling van appel, noten en rozijnen. Je hoeft er geen suiker aan toe te voegen, de muffins zijn al heerlijk zoet door al het fruit wat erin zit!

Ingrediƫnten (voor 8 stuks):

2 appels
125 gram havermout
1 banaan
2 eieren
150 ml amandelmelk
2 theelepels kaneel
1 theelepel bakpoeder
25 gram amandelen (ongezouten)
25 gram walnoten
75 gram rozijnen

How to:

– Verwarm de oven voor op 180 graden
– Schil de appels en snijd deze in kleine stukjes
– Doe de havermout, banaan, eieren, amandelmelk, kaneel, bakpoeder en de helft van de appel in een blender of keukenmachine en mix het geheel tot een glad mengsel
– Hak de amandelen en walnoten in een keukenmachine in grove stukjes
– Voeg de gehakte noten, rozijnen en de andere helft van de appel toe aan het mengsel en schep het geheel goed door elkaar
– Verdeel het mengsel over 8 muffinvormpjes
– Bak de muffins in ongeveer 30 minuten gaar en goudbruin



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *