Healthy carrot cake

Healthy carrot cake

Ik ben dol op carrot cake! Zeker nu het weer herfst is, is deze smeuige, kruidige en luchtige taart een van mijn favorieten. Met dit recept bak je een healthy carrot cake, die minstens zo lekker is als de gezonde variant!

Ingrediƫnten:

200 gram speltmeel
2 theelepels kaneel
2 theelepels koekkruiden
2 theelepels bakpoeder
Snuf zout
2 rijpe bananen
50 gram dadels
2 eieren
100 ml kokosmelk
2 wortels
50 gram walnoten
100 gram roomkaas (light)
1 eetlepel citroensap
10 gram honing

How to:

– Verwarm de oven voor op 180 graden
– Meng in een kom het speltmeel, de kaneel, koekkruiden, het bakpoeder en een snuf zout door elkaar
– Doe de bananen, dadels, eieren en kokosmelk in een blender en mix het geheel tot een glad mengsel
– Voeg dit mengsel toe aan het droge mengsel en roer het geheel goed door elkaar
– Rasp de wortels
– Doe de walnoten in een keukenmachine en hak deze in grove stukjes
– Spatel de geraspte wortel en 40 gram walnoten door het beslag
– Vet een kleine taartvorm in met wat olijfolie en verdeel het beslag hier gelijkmatig in
– Zet de carrot cake 40 minuten in de oven, totdat deze gaar en goudbruin is
– Haal de carrot cake uit de oven en laat deze minimaal 20 minuten afkoelen
– Meng ondertussen in een kom de roomkaas, citroensap en honing goed door elkaar
– Bestrijk de carrot cake met de roomkaastopping
– Strooi hier tot slot de rest van de walnoten overheen



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *