Indiase ‘pukka’ curry

Indiase ‘pukka’ curry

Het Indiase woord ‘pukka’ betekent ‘authentiek’, en dat is precies wat deze curry is! Een traditionele, authentieke Indiase gele curry met kip en kikkererwten. Heerlijk!

Ingrediënten (voor 2 personen):

1 rode peper
1 ui
1 gele paprika
2 tenen knoflook
1 kippenbouillonblokje
20 gram verse gember
10 gram verse koriander
1 theelepel kurkuma
1 theelepel kerriepoeder
10 gram honing
250 gram kipfiletblokjes
250 ml water
35 gram tomatenpuree
1 blik kikkererwten (400 gram)
100 gram zilvervliesrijst

How to:

– Snijd de rode peper, ui en paprika in stukjes
– Doe de rode peper en de helft van de ui en paprika in een keukenmachine
– Voeg hier de knoflook, kippenbouillonblokje, gember, koriander, kurkuma, kerriepoeder en honing aan toe en hak het geheel tot een fijne pasta
– Verhit wat olijfolie in een wok en bak hierin de kipfiletblokjes, totdat deze goudbruin zijn
– Bak de rest van de ui en paprika mee met de kip
– Voeg de curry pasta, water, tomatenpuree en kikkererwten hier aan toe en roer het geheel goed door elkaar
– Breng het geheel aan de kook en laat het ongeveer 5 minuten koken op een laag vuur
– Kook de rijst zoals beschreven op de verpakking
– Dien de rijst en curry apart op



1 thought on “Indiase ‘pukka’ curry”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *