Indonesische rendang

Indonesische rendang

Rendang is een gerecht uit de Indonesische keuken. Het is een heerlijke stoofpot met rundvlees en een volle, kruidige saus met kokosmelk. Serveer de rendang met Sajoer boontjes!

Ingrediënten (voor 2 personen):

300 gram runderriblap
1 ui
2 tenen knoflook
2 theelepels sambal
1 theelepel djinten
1 theelepel koriander
1 theelepel kurkuma
200 ml kokosmelk
1 blaadje laurier
20 gram verse gember
1 stengel citroengras
100 gram zilvervliesrijst

How to:

– Snijd de runderriblap in blokjes en de ui in stukjes
– Verhit wat olijfolie in een pan en bak hierin het rundvlees rondom bruin
– Pers de knoflook en bak dit enkele minuten mee
– Voeg de ui, sambal, djinten, koriander en kurkuma toe en roer het geheel goed door elkaar
– Voeg vervolgens de kokosmelk, laurier, gember en citroengras toe en roer het geheel nogmaals goed door elkaar
– Breng het geheel aan de kook en laat het vervolgens ruim 1 uur op een laag vuur stoven
– Kook de rijst zoals beschreven op de verpakking
– Dien de rijst en rendang apart op



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *