Kaasfondue

Kaasfondue

Met dit recept maak je zelf een heerlijke kaasfondue! Ook lekker met  paprika, cherrytomaatjes en gebakken champignons. Délicieux!

Ingrediënten (voor 2 personen):

100 gram geraspte Gruyère kaas
100 gram geraspte Emmentaler kaas
200 gram geraspte 48+ kaas
2 tenen knoflook
200 ml witte wijn
1 eetlepel citroensap
0,5 theelepel nootmuskaat
1 theelepel Franse mosterd
1 frans stokbrood

How to:

– Meng de geraspte kaas door elkaar en laat deze op kamertemperatuur komen
– Pers de knoflook en wrijf hier de kaasfondue pan mee in
– Voeg de witte wijn toe en breng het geheel aan de kook
– Voeg vervolgens de citroensap aan toe en roer het geheel goed door elkaar
– Voeg de geraspte kaas in kleine beetjes toe en blijf het geheel regelmatig omroeren
– Voeg tot slot de nootmuskaat, Franse mosterd en naar smaak peper en zout toe en roer het geheel goed door elkaar
– Snijd het stokbrood in sneetjes
– Dien de kaasfondue en het stokbrood apart op



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *