Kaasstengels

Kaasstengels

Met dit recept maak je heel eenvoudig krokante kaasstengels. Lekker als hapje bij de borrel, of als garnering bij een soep. In dit recept staan twee varianten, maar met de vulling kan je natuurlijk nog veel meer kanten op!

Ingrediƫnten (voor 16 stuks):

8 plakjes bladerdeeg
1 eetlepel pesto
4 plakken serranoham
80 gram geraspte 30+ kaas
1 ei
1 theelepel Italiaanse kruiden

How to:

– Verwarm de oven voor op 200 graden
– Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien en plak telkens twee plakjes aan elkaar
– Smeer de helft van het bladerdeeg in met pesto
– Beleg de andere helft van het bladerdeeg met de serranoham
– Bestrooi het geheel met de geraspte kaas
– Snijd het bladerdeeg in de lengte door in vier gelijke stroken
– Draai de stroken tot spiralen, zodat het bladerdeeg aan de buitenkant zit
– Klop het ei los en smeer hier de spiralen mee in
– Bestrooi de spiralen vervolgens met de Italiaanse kruiden
– Bak de kaasstengels in ongeveer 20 minuten af in de oven



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *