Kip caprese

Kip caprese

Ken je de klassieke salade caprese, met tomaat, mozzarella en basilicum? Ik ben er dol op! In dit recept hebt ik deze ingrediënten gebruikt om kipfilet te vullen. Serveer de kip met een simpele pasta of groene salade.

Ingrediënten (voor 2 personen):

2 kipfilets (á 150 gram per stuk)
4 zongedroogde tomaten
1 bolletje mozzarella
8 blaadjes verse basilicum

How to:

– Verwarm de oven voor op 180 graden
– Maak in beide kipfilets 5 inkepingen op gelijke afstand van elkaar
– Snijd de zongedroogde tomaten door midden en de mozzarella in 10 gelijke reepjes
– Vul de inkepingen met de mozzarella en doe hier telkens een halve zongedroogde tomaat en een blaadje basilicum tussen
– Leg de gevulde kipfilets in een ovenschaal
– Zet de ovenschaal 25 minuten in de oven, zodat de kip gaar is en de mozzarella gesmolten



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *