Kip kerrie met paprika en paksoi

Kip kerrie met paprika en paksoi

Deze kip kerrie is erg smaakvol en staat in een handomdraai op tafel. Ik kwam het recept tegen in de Allerhande en heb een aantal kleine aanpassingen gedaan. En met succes, heerlijk!

Ingrediƫnten (voor 2 personen):

250 gram kipfiletblokjes
2 tenen knoflook
2 uien
1 gele paprika
2 theelepels kerriepoeder
100 ml kokosmelk
150 ml kippenbouillon
1 paksoi
1 eetlepel ketjap
10 gram sesamzaad
100 gram zilvervliesrijst

How to:

– Verhit wat olijfolie in een wok en bak hierin de kipfiletblokjes, totdat deze goudbruin zijn
– Pers de knoflook en bak dit even mee
– Snijd de ui in halve ringen en de paprika in stukjes
– Voeg de ui en paprika toe aan de kip en laat het geheel enkele minuten roerbakken
– Voeg hier de kerriepoeder en naar smaak peper en zout aan toe en roer het geheel goed door elkaar
– Voeg tot slot de kokosmelk en kippenbouillon toe en roer het geheel goed door elkaar
– Breng het geheel aan de kook en laat het ongeveer 5 minuten koken op een laag vuur
– Snijd de paksoi in repen
– Verhit wat olijfolie met de ketjap in een wok en bak hierin de paksoi enkele minuten
– Draai het vuur uit en roer hier tot slot het sesamzaad doorheen
– Kook de rijst zoals beschreven op de verpakking
– Dien de rijst, kip kerrie en paksoi apart op



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *