Kip met sperziebonen in zoetzure saus

Kip met sperziebonen in zoetzure saus

Een simpel én lekker recept, ideaal voor een doordeweekse dag!

Ingrediënten (voor 2 personen):

300 gram sperziebonen
250 gram kipfiletblokjes
2 tenen knoflook
150 gram zoetzure zilveruitjes
70 gram tomatenpuree
4 eetlepels ketjap
0,5 theelepel chilipoeder
100 ml water
100 gram zilvervliesrijst
10 gram sesamzaad

How to:

– Dop de sperziebonen en snijd deze door midden
– Verhit wat olijfolie in een wok en bak hierin de kipfiletblokjes, totdat deze goudbruin zijn
– Pers de knoflook en bak dit even mee
– Voeg de sperziebonen, zilveruitjes en tomatenpuree toe en laat het geheel enkele minuten bakken
– Voeg vervolgens de ketjap, chilipoeder en het water toe en roer het geheel goed door elkaar
– Laat het geheel op een laag vuur 10 minuten koken en roer het regelmatig goed door
– Kook de rijst zoals beschreven op de verpakking
– Dien de rijst en de zoetzure saus apart op
– Garneer de zoetzure saus met het sesamzaad



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *