Kruidcake met peer en pecannoten

Kruidcake met peer en pecannoten

Dit is echt een cake voor de herfst! De koekkruiden, peer en pecannoten smaken verrassend goed bij elkaar en door de verschillende structuren is het een feestje om deze cake op te eten.

Ingrediënten:

250 gram roggemeel
4 theelepels koekkruiden
2 theelepels bakpoeder
Snuf zout
200 ml amandelmelk
2 eieren
50 gram dadels
2 peren
75 gram pecannoten

How to:

– Verwarm de oven voor op 180 graden
– Meng in een kom het roggemeel, de koekkruiden, het bakpoeder en een snuf zout door elkaar
– Doe de amandelmelk, eieren en dadels in een blender en mix het geheel tot een glad mengsel
– Voeg dit mengsel toe aan het droge mengsel en roer het geheel goed door elkaar
– Schil de peren en snijd deze in kleine blokjes
– Doe 50 gram pecannoten in een keukenmachine hak deze in grove stukjes
– Spatel de blokjes peer en gehakte pecannoten door het beslag
– Bedek een cakevorm met bakpapier en verdeel het beslag hier gelijkmatig in
– Garneer de cake met de rest van de pecannoten
– Zet de cakevorm ongeveer 40 minuten in de oven, totdat de cake aan de binnenkant droog is



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *