Lasagne met spinazie en ricotta

Lasagne met spinazie en ricotta

Ik ben gek op lasagne! Vaak bestel ik het bij de Italiaan, maar gek genoeg maak ik het weinig zelf… Toen ik dit recept tegenkwam in de Allerhande, ben ik dus gelijk de keuken in gedoken!

Ingrediƫnten (voor 2 personen):

500 gram spinazie
2 tenen knoflook
10 gram verse peterselie
20 gram verse basilicum
40 gram Parmezaanse kaas
125 gram ricotta
6 (volkoren) lasagnebladen
6 plakken achterham

How to:

– Verwarm de oven voor op 180 graden
– Hak de spinazie, geperste knoflook, peterselie, basilicum en naar smaak peper en zout fijn in een keukenmachine
– Meng de Parmezaanse kaas en ricotta door elkaar en voeg naar smaak peper en zout toe
– Bestrijk een ovenschaal met een klein laagje van het spinaziemengsel
– Bouw de lasagne op met telkens 2 lasagnebladen, een derde van het spinaziemengsel, 2 plakken achterham en een derde van het ricottamengsel
– Zet de lasagne 50 minuten in de oven, zodat de bovenkant goudbruin is



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *