Lasagne

Lasagne

Lasagne is een van mijn favoriete Italiaanse gerechten. Met dit recept maak je zelf lasagne, die bijna net zo lekker is als in Italië. Buon apetito!

Ingrediënten (voor 4 personen):

1 ui
1 winterpeen
1 rode puntpaprika
2 tenen knoflook
30 gram bladselderij
50 ml witte wijn
400 gram mager rundergehakt
70 gram tomatenpuree
500 gram tomatenpassata
1 groentebouillonblokje
0,5 theelepel nootmuskaat
50 gram roomboter
60 gram bloem
600 ml halfvolle melk
12 (volkoren) lasagnebladen
30 gram Parmezaanse kaas

How to:

– Verwarm de oven voor op 180 graden
– Snijd de ui, winterpeen en puntpaprika in kleine stukjes
– Verhit wat olijfolie in een pan en bak hierin de groenten
– Pers de knoflook, hak de bladselderij fijn en bak beide mee in de pan
– Blus de groenten af met de witte wijn
– Voeg hier het gehakt aan toe en laat het geheel enkele minuten garen op een laag vuur
– Voeg hier vervolgens de tomatenpuree, tomatenpassata, bouillonblokje, nootmuskaat en naar smaak peper en zout aan toe en meng het geheel goed door elkaar
– Smelt de roomboter in een pannetje
– Voeg hier de bloem aan toe en roer het geheel goed door elkaar tot een glimmende roux
– Voeg vervolgens de melk in kleine beetjes toe en blijf het geheel regelmatig doorroeren
– Laat de bechamelsaus ongeveer 10 minuten garen op een laag vuur
– Bestrijk een ovenschaal met een klein laagje van het gehaktmengsel
– Bouw de lasagne op met telkens 3 lasagnebladen, een vierde van het gehaktmengsel en een vierde van de bechamelsaus
– Bestrooi het geheel met de Parmezaanse kaas
– Zet de lasagne 30 minuten in de oven, zodat de kaas gesmolten en goudbruin is



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *