Loempiataart

Loempiataart

Deze loempiataart is bijna niet van een echte loempia te onderscheiden, maar wel een stuk gezonder! En zeker net zo lekker! Serveer de taart als hapje bij de borrel, of als makkelijke avondmaaltijd.

Ingrediënten:

5 vellen filodeeg
4 eetlepels ketjap
4 tenen knoflook
250 gram kipfiletblokjes
150 gram gekookte hamblokjes
2 rode uien
2 preien
1 rode paprika
1 rode peper
150 gram taugé
2 eieren

How to:

– Verwarm de oven voor op 180 graden
– Laat de plakjes filodeeg ontdooien
– Verhit wat olijfolie in een wok, voeg hier twee eetlepels ketjap en knoflook aan toe en laat het geheel enkele minuten roerbakken
– Voeg vervolgens de kipfiletblokjes toe en laat het geheel roerbakken totdat de kipfiletblokjes rondom bruin zijn
– Snijd de rode uien en preien in halve ringen en de paprika en rode peper in stukjes
– Roerbak de rode ui, prei, paprika, rode peper en taugé vervolgens ook mee met het geheel
– Breng het geheel op smaak met peper en zout
– Meng in een kom de eieren en twee eetlepels ketjap goed door elkaar
– Vet een taartvorm in met wat olijfolie
– Bedek de bodem van de taartvorm met een vel filodeeg en leg de andere vellen tegen de randen aan
– Schep het kipmengsel in de taartvorm en verdeel dit gelijkmatig over de bodem
– Schenk hier het eimengsel gelijkmatig overheen
– Vouw de randen van het filodeeg naar het midden dicht
– Zet de taart 35 minuten in de oven, totdat deze gaar en goudbruin is



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *