Mango-kwarktaart

Mango-kwarktaart

Deze mango-kwarktaart is echt goddelijk! De bodem is heerlijk zoet en de Optimel kwark en verse mango geven de taart een fruitige smaak. Lekker als ontbijt of bij de koffie als gezond en voedzaam tussendoortje!

Ingrediƫnten:

75 gram dadels
40 gram walnoten
40 gram amandelen (ongezouten)
25 gram kokosolie
1 theelepel kaneel
250 gram Optimel kwark mango-passievrucht
100 gram roomkaas (light)
2 eieren
1 mango

How to:

– Verwarm de oven voor op 160 graden
– Laat de dadels enkele minuten wellen in warm water
– Doe de dadels, walnoten, amandelen, kokosolie en kaneel in een keukenmachine en hak het geheel tot een grof mengsel
– Vet een kleine taartvorm in met wat olijfolie
– Verdeel het mengsel gelijkmatig over de bodem van de taartvorm en druk het goed aan
– Meng in een kom de kwark, roomkaas en eieren door elkaar tot een glad mengsel
– Schep het kwarkmengsel in de taartvorm
– Zet de taart 40 minuten in de oven
– Zet daarna de oven uit, en laat de taart nog 20 minuten in de oven staan
– Zet de taart vervolgens minimaal 3 uur in de koelkast
– Schil de mango en snijd deze in kleine stukjes
– Pureer driekwart van de mango met een staafmixer tot een glad mengsel
– Garneer tot slot de taart met de mangosaus en stukjes mango



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *