Marokkaanse tajine met kefta en tomaat

Marokkaanse tajine met kefta en tomaat

In de Marokkaanse keuken wordt de tajine veel gebruikt, vooral voor het maken van stoofpotten. Deze keer heb ik een kruidige saus van kefta (gehaktballetjes) en tomaten gemaakt, in combinatie met couscous. I love it!

Ingrediƫnten (voor 2 personen):

1 ui
4 tomaten
2 tenen knoflook
2 theelepels ras-el-hanout
10 gram verse koriander
200 gram mager rundergehakt
1 ei
1 theelepel djinten
1 theelepel gember
1 theelepel kurkuma
250 gram tomatenpassata
100 gram couscous
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel citroensap
50 gram feta

How to:

– Snijd de ui en tomaat in kleine stukjes
– Verhit wat olijfolie in een tajine en fruit hierin de ui
– Pers de knoflook en bak dit mee in de tajine
– Voeg vervolgens driekwart van de tomaten, de ras-el-hanout en naar smaak peper en zout toe en roer het geheel goed door elkaar
– Doe de deksel op de tajine en laat het geheel 10 minuten staan op een laag vuur
– Hak de koriander fijn
– Meng in een kom het gehakt, ei, djinten, gember, kurkuma en driekwart van de koriander en draai hier kleine balletjes van
– Voeg de tomatenpassata toe aan de saus en roer het geheel goed door
– Leg de balletjes in de saus en laat het geheel 10 minuten stoven met de deksel op de tajine
– Maak de couscous klaar, zoals vermeld staat op de verpakking
– Voeg hier de olijfolie, citroensap en overige koriander aan toe
– Maak de couscous los met een lepel
– Voeg hier tot slot de feta en overige tomaat aan toe en meng het geheel door elkaar
– Haal de tajine van het vuur en roer het geheel nogmaals goed door elkaar
– Dien de couscous en de saus apart op



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *