Marokkaanse tajine met pittige kip en bulgur

Marokkaanse tajine met pittige kip en bulgur

Weer een fijn recept uit de tajine! Deze keer met pittige kip, verschillende groenten en bulgur.

Ingrediƫnten (voor 2 personen):

250 gram kipfilet
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel djinten
0,5 theelepel chilipoeder
1 theelepel kaneel
2 tenen knoflook
1 ui
1 rode paprika
1 winterpeen
1 rode peper
250 ml kippenbouillon
70 gram tomatenpuree
100 gram bulgur
1 theelepel oregano
1 theelepel koriander
1 blikje kikkererwten (150 gram)

How to:

– Verhit wat olijfolie in een tajine en bak hierin de kipfiletblokjes
– Voeg de paprikapoeder, djinten, chilipoeder, kaneel en geperste knoflook toe en roer het geheel goed door elkaar
– Snijd de ui, paprika, winterpeen en rode peper in kleine stukjes
– Voeg de groenten toe en laat het geheel enkele minuten bakken
– Voeg vervolgens de kippenbouillon en tomatenpuree toe aan de tajine en roer het geheel goed door elkaar
– Zet het vuur laag en laat de kip 30 minuten stoven in de tajine
– Maak de bulgur klaar, zoals vermeld staat op de verpakking
– Voeg hier de oregano, koriander en kikkererwten aan toe
– Maak de bulgur los met een lepel en meng het geheel door elkaar
– Haal de tajine van het vuur en roer het geheel nogmaals goed door elkaar
– Dien de bulgur en kip apart op



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *