Mini quiches lorraine

Mini quiches lorraine

Quiche lorraine is een klassieke hartige taart met bladerdeeg, ei en kaas. Deze mini variant doet het altijd goed als borrelhapje op een feestje!

Ingrediënten (voor 24 stuks):

6 plakjes bladerdeeg
100 gram baconreepjes
2 eieren
125 ml crème fraiche (light)
150 gram geraspte kaas
0,5 theelepel nootmuskaat

How to:

– Verwarm de oven voor op 200 graden
– Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien en snijd deze in vier vierkantjes
– Vet een mini-muffinvorm in met wat olijfolie
– Bedek de bodem van de muffinvorm met de kleine plakjes bladerdeeg
– Verhit een koekenpan (zonder olijfolie) en bak hierin de baconreepjes bruin en krokant
– Meng in een kom de eieren, crème fraiche, 100 gram geraspte kaas, nootmuskaat en naar smaak peper en zout goed door elkaar
– Voeg hier de gebakken baconreepjes aan toe en meng het geheel nogmaals goed door elkaar
– Vul de muffinvorm met het eimengsel
– Bestrooi de mini quiches met de rest van de geraspte kaas
– Bak de mini quiches in ongeveer 25 minuten af in de oven



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *