Muesli-kwarkbollen

Muesli-kwarkbollen

Dit recept is een gezond alternatief voor kant-en-klare mueslibollen. Die zitten namelijk vaak boordevol suiker, waardoor ze vaak minder gezond zijn dan je zou denken… Deze muesli-kwarkbollen zijn lekker als ontbijt of tussendoortje!

Ingrediënten (voor 10 stuks):

250 gram magere kwark
2 eieren
200 gram speltmeel
2 theelepels bakpoeder
1 theelepel kaneel
Snuf zout
50 gram gemende noten
50 gram gedroogde abrikozen
50 gram rozijnen
50 gram havermout

How to:

– Verwarm de oven voor op 180 graden
– Meng de kwark en eieren door elkaar
– Voeg hier de speltmeel, bakpoeder, kaneel en een snuf zout aan toe en meng het geheel goed door elkaar
– Hak de gemengde noten in een keukenmachine in grove stukjes
– Snijd de gedroogde abrikozen in kleine stukjes
– Voeg de gemengde noten, abrikozen, rozijnen en 40 gram havermout toe aan het deeg en meng het geheel nogmaals goed door elkaar
– Verdeel het deeg in 10 gelijke delen en maak hier bolletjes van op een bakplaat
– Bestrooi de muesli-kwarkbollen met de overige havermout
– Bak de muesli-kwarkbollen in ongeveer 20 minuten gaar en goudbruin



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *