Mueslirepen met kokos en chocolade

Mueslirepen met kokos en chocolade

Een tijdje terug heb ik het basisrecept voor mueslirepen gedeeld. Een lekker, gezond en voedzaam tussendoortje! Deze variant met kokos en chocolade is ook erg lekker!!

Ingrediƫnten (voor 8 stuks):

125 gram havermout
75 gram gemengde, ongezouten noten
75 gram dadels
25 gram geraspte kokos
2 theelepels kaneel
75 gram honing
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels water
50 gram pure chocolade (72%)

How to:

– Verwarm de oven voor op 200 graden
– Doe de havermout, noten, dadels, kokos en kaneel in een blender of keukenmachine en hak het geheel tot een grof mengsel
– Verwarm de honing in een pan totdat deze erg vloeibaar is en voeg de olie en het water toe
– Roer het geheel goed door
– Voeg het mengsel van havermout, noten en vruchten toe en roer het geheel nogmaals goed door
– Vet een brownieblik in met wat olijfolie
– Verdeel het mueslimengsel gelijkmatig over het brownieblik en druk het goed aan
– Zet het brownieblik ongeveer 20 minuten in de oven, totdat het mueslimengsel mooi bruin is
– Snij de plak in 8 gelijke stukken en laat het geheel in het brownieblik afkoelen
– Smelt de chocolade au bain-marie, in een kom boven een pan met kokend water
– Doop de uiteinden van de mueslirepen in de gesmolten chocolade en laat deze goed afkoelen



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *